Szakértőink

HID Consulting Pályázat
dr. Botos Áron

dr. Botos Áron

ügyvéd

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán történő jogi diplomájának megszerzését követően ügyvédjelöltként 2018 évben fél évet töltött el a Studio Legale de Capoa e Associati irodában, majd ezt követően 2020 október végéig a dr. Bognár Barbara Ügyvédi Irodában. 2020 novemberében csatlakozott a Szerencsés és Hajdu Ügyvédi Iroda jogelődjéhez. 2023-tól az Ügyvédi Irodával is együttműködve egyéni ügyvédként folytatja szakmai pályafutását. 

dr. Bumberák István

dr. Bumberák István

jogász, pénzügyi vállalkozási szakértő

2007-től a KEHI ellenőreként dolgozott, majd 2008-tól az ESZA Nonprofit Kft. közreműködő szervezet szabálytalansági felelőse lett. 2011-től a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi Főosztály főosztályvezető-helyetteseként felügyelte a szabálytalanság-kezelés és a kifogáskezelés szakterületét. 2013-tól az ESZA Nonprofit Kft. Jogi Osztályának osztályvezető helyetteseként, 2014-től az Uniós Programok Jogi és közbeszerzés-ellenőrzési Osztályának vezetőjeként, majd 2017-től az Ellenőrzési Főosztály főosztályvezető-helyetteseként a Közbeszerzés Ellenőrzési Osztály szakmai tevékenységét irányította. 2021-től a HÍD Pályázati Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója.

D. Szabó Miklós

D. Szabó Miklós

bejegyzett könyvvizsgáló

A diplomája megszerzését követő rövid államigazgatási kitérő után pályafutását a Szellőző Művek pénzügyi osztályvezetőjeként kezdte 1982-ben. Két évvel később a frissen alakult kisszövetkezeti formációkban dolgozott főkönyvelőként, majd 1990-ben megalapította saját könyvelőirodáját. 2005- ben szerzett okleveles könyvvizsgálói szakképesítést, 2015-től a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja. 2016 óta a HÍD Könyvelőiroda Kft. együttműködő partnere, ahol jelenleg megbízott csoportvezetőként felügyeli a szakmai munkát.

dr. Hajdu Benedek

dr. Hajdu Benedek

ügyvédjelölt

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán történt jogi diplomájának megszerzését követően egy évet töltött a Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda energia jogi csoportjánál, majd ezt követően 2022. szeptember végéig a Zamecsnik, Pósfai és Társai Ügyvédi Irodájában. 2022. októberétől ügyvédjelölt a Szerencsés és Hajdu Ügyvédi Irodában.

dr. Hajdu György

dr. Hajdu György

ügyvéd

Szakmai pályafutását bírósági fogalmazóként kezdte, ezt követően egyéni ügyvédként dolgozott. 1997 óta a részvételével működő társas Ügyvédi Irodák Irodavezető Ügyvédjeként dolgozik. Több ismert gazdasági Társaság választott igazgatósági, illetőleg felügyelő bizottsági tagjaként is tevékenykedett. 2015-ben LLM fokozatot jelentő adójogi szakjogászi diplomát szerzett. Munkája során szakértő ügyvédként több állami szervezetnek, önkormányzatnak, banknak és multinacionális nagyvállalatnak is dolgozott, jelenleg pedig döntően a kis- és középvállalkozási szférában folytatja munkáját. A HÍD Consulting Group alapító partnere.

dr. Juhász Péter

dr. Juhász Péter

jogász, adószakértő

2001-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál az eljárási, a tájékoztatási majd a törvényességi szakterületeken ügyintéző. 2007-től a kiutalás előtti általános forgalmi adó ellenőrzések területén osztályvezető, majd 2 év vezetői tapasztalat után a Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságon a Különleges Ügyek Ellenőrzési Főosztály főosztályvezetőjeként összetett és mind az adózói kört, mind az adózók által folytatott tevékenységeket tekintve kiemelt jelentőségű ellenőrzéseket koordinál. 2010-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adóigazgatóságán a Kiutalás Előtti Áfa Ellenőrzési Főosztályt, majd 2011-től a Kiemelt Adózók és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Főosztályát vezeti. 2014-től a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. cégvezetője, az adószakmai terület szakmai vezetője.

Kenyeres Beáta

Kenyeres Beáta

igazgatásszervező, adótanácsadó

Szakmai pályafutását 2001-ben az Illetékhivatalban kezdte, majd 2007-től az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, Kiemelt Adózók Igazgatóságán ügyfélkapcsolati referensként dolgozott. Az Ügyfélkapcsolati Főosztályon a referensi munka keretében a legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező gazdálkodók adóügyeinek több szakterületet magába foglaló, komplex szemléletű intézése volt a feladata. 2011 július és 2012 december között az Igazgatóságon az első számú vezető munkáját segítette. Ezt követően 2022-ig az Ügyfélkapcsolati Főosztályon főosztályvezető-helyettesként a terület szakmai feladatait irányította és koordinálta. 2022 őszén csatlakozott a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. csapatához.

Dr. Kisfaludy-Molnár Péter

Dr. Kisfaludy-Molnár Péter

ügyvéd

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 2009-ben szerzett jogi diplomát summa cum laude minősítéssel. 2011 áprilisa és 2012 decembere között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adóigazgatósága ÁFA Ellenőrzési Főosztályán a kiutalást megelőző általános forgalmi adó ellenőrzéseket végző szakterület egyik osztályának jogászaként tevékenykedett. 2013-ban csatlakozott a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt-hez, ahol kezdetben jogászként, 2015-től pedig ügyvédként látja el az ügyfelek adóügyi jogi képviseletét.

Makai Miklós

Makai Miklós

mérlegképes könyvelő, igazgatásszervező

2008 januárjától revizorként dolgozott az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán, ahol kezdetben a felszámolási eljárásokhoz kapcsolódó ellenőrzésekkel foglalkozott, majd a Különleges Ügyek Főosztályára került, ahol az összetett tényállású adócsalások felderítése volt a feladata. 2009 decembere és 2012 szeptembere között az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságán, majd később a NAV Kelet-budapesti Adóigazgatóságán vezetőként a kiutalást megelőző általános forgalmi adó ellenőrzéseket végző szakterület egyik osztályát irányította. 2012-től a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. senior tanácsadója, 2020-tól a könyvelési üzletág fejlesztéséért felelős vezető.

dr. Rapp Zoltán

dr. Rapp Zoltán

senior transzferár szakértő

Karrierjét külkereskedőként kezdte, majd 1993-tól öt éven át az International Management pénzügyi vezetőjeként dolgozott. Számos magyar felsőoktatási intézményben tanított pénzügyet, 2004 óta vendégelőadó a belgiumi VIVES főiskolán. 2007-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál dolgozott ellenőri munkakörben, 2009 és 2011 között a kiemelt adóalanyok és társas vállalkozások transzferár nyilvántartásainak ellenőrzését, a transzferárak piaci voltának vizsgálatát, cégek tulajdonosi viszonyainak felderítését végezte. 2011-től 2015-ig kiemelt elemzőként foglalkozott a transzferárak ellenőrzésével és az APA kérelmek elbírálásával. 2016-ban transzferár tanácsadóként csatlakozott a Híd Adószakértőhöz, erőssége a transzferárazásban rejlő adókockázatok felismerése.

dr. Szarvák Jenő

dr. Szarvák Jenő

jogász, adótanácsadó

Szakmai életútja elején az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési szakterületén adóellenőr, majd osztályvezető, később főosztályvezető. Ezután a NAV Dél-budapesti Adóigazgatóságának, majd a Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrzési igazgatóhelyettese lett. 2016. évtől a NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságát irányította igazgatóként egészen 2021-ig, amikor felhagyva közigazgatási pályájával operatív vezetőként csatlakozott a HÍD Consulting Group Adószakértő csapatához.

dr. Szerencsés Angela

dr. Szerencsés Angela

ügyvéd

Jogtanácsosi pályafutását követően 6 évig a Pesti Központi Kerületi Bíróság gazdasági csoportjának, majd 3 évig a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma másodfokú tanácsának bírájaként folytatta bírói munkáját. 2002-től a Szerencsés és Társa Ügyvédi Iroda alapító tagjaként végzi szakmai munkáját. Jártas a választottbíróság előtti eljárásokban, illetve választottbíróként is tevékenykedett a Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara mellett működő állandó Választottbíróságon. Számos gazdasági társaság átfogó jogi képviseletét látja el.

Szilágyi Szintia

Szilágyi Szintia

junior szakértő

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerzett igazságügyi szervezői oklevelet 2019-ben, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudomási Karán jogász képzésén folytatja tanulmányait. 2017-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságán szerzett munkatapasztalatokat gyakornokként, majd ezt követően, 2018 februárjában csatlakozott a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. csapatához, ahol jelenleg junior szakértőként dolgozik.

Torba Milán

Torba Milán

mérlegképes könyvelő

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy és számvitel alapszakán szerzett Bsc diploma után, 2013-ban a mesterdiplomáját is megszerezte számvitel szakirányon. Egy multinacionális hátterű könyvelőirodánál kezdte el a pályafutását, amelynek fő profilja többnyire multinacionális cégek hazai leányvállalatai, fióktelepei teljes körű könyvelése, riportálása. Időközben a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál megszerezte az adótanácsadói, valamint az IFRS mérlegképes könyvelői végzettséget is. 9 év után történt a váltás, és a Híd Könyvelőirodához, mint 3. csoportvezető érkezett, 2022 júliusában.

dr. Verbai Tamás

dr. Verbai Tamás

jogász, szakközgazdász, adószakértő

Szakmai pályafutását 1998-ban az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál (a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogelőd szervezete) adóellenőri munkakörben kezdte. 2001-től osztályvezetőként, 2007- től ellenőrzési szakigazgató-helyettesként irányította Budapest és Pest megye kiutalás előtti áfa ellenőrzéseit. 2009-től ellenőrzési szakigazgatóként felügyelte az áfa ellenőrzések mellett az APEH Közép-magyarországi régiójának operatív és járulék ellenőrzéseit, a hatóság kockázatkezelési és kiválasztási tevékenységét. 2012-től a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója, a HÍD Consulting Group alapító partnere.

dr. Vértesy Katalin

dr. Vértesy Katalin

jogász, mérlegképes könyvelő

1998. óta dolgozik számviteli területen, kezdetben könyvelőként, majd főkönyvelőként, adótanácsadóként, illetve kontrollerként. Szakmai tudását közgazdász, mérlegképes könyvelői, adótanácsadói, később jogász diplomával bővítette. 2014 óta dolgozik együtt könyvelőként a Hajdu és Németh Ügyvédi Irodával, 2020 novemberétől pedig a HÍD Könyvelőiroda Kft. cégvezetőjeként a szakmai munka irányítója.

dr. Weisz Tünde

dr. Weisz Tünde

ügyvéd

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán történő jogi diplomájának megszerzése után ügyvédjelöltként dolgozott a Dr. Dombi Ügyvédi Irodában. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudomási Karán Gazdasági jogi szakjogász képzésben részesült, amelynek elvégzésével LL.M fokozatú gazdasági jogi szakjogászi diplomát szerzett. 2019 évben csatlakozott a Szerencsés és Hajdu Ügyvédi Iroda jogelődjéhez. 2022-től az Ügyvédi Irodával is együttműködve egyéni ügyvédként folytatja szakmai pályafutását.

Will Csaba

Will Csaba

közgazdász, finanszírozási és tőkepiaci szakértő

Egyetemi tanulmányait a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán végezte, ahol 2015-ben közgazdász mester diplomát szerzett számvitel területen. Az egyetemi éveket követően a Raiffeisen Bank Zrt.-nél helyezkedett el, ahol vállalati hitelkockázat elemzőként és strukturált finanszírozási szakértőként dolgozott. 2019 elejétől tőkepiaci területen folytatta karrierjét, kezdetben a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealapnál, majd 2020 nyarától a Hiventures Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt MFB Vállalati, Beruházási és Tranzakciós Magántőkealapnál dolgozott befektetési menedzserként. 2022-től a HÍD Üzleti Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója.

Adó

Megszüntetjük a kockázatokat, és kialakítjuk vállalkozása adóhatékony működését.

Jog

Teljeskörűen érvényesítjük jogait, és eredményesen képviseljük érdekeit.

Könyvelés

Személyre szabott megoldások, rugalmas könyvelés, kifogástalan jogszabályi megfelelés.

Pályázat

Biztosítjuk a fejlesztésekhez szükséges forrásokat és segítjük a projektek megvalósítását.

Üzleti tanácsadás

Átfogó pénzügyi és tranzakciós tanácsadási szolgáltatásokkal támogajuk vállalati ügyfeleinket.

Híd Consulting Group Footer Logo

HÍD Consulting címe

1138 Budapest,
Népfürdő utca 22.
Duna Tower B. torony 8. emelet

HÍD Könyvelőiroda címe

1139 Budapest,
Hajdú utca 27. II. em.

© 2024 HÍD Consulting - Minden jog fenntartva